Organisatie

Organisatie

ABN AMRO België is er voor u

ABN AMRO België is een vernieuwende bank met Nederlandse roots en een wereldwijd netwerk. In België staan er ruim 350 medewerkers voor u klaar, verspreid over 6 business activiteiten. Zo kunt u - als particulier of bedrijf - bij ons terecht voor een volledig product- en dienstenpakket op het vlak van online banking, private banking en corporate banking.

Als onderdeel van de wereldwijd actieve bank ABN AMRO Bank willen we onze positie uitbouwen en u een nog betere dienstverlening aanbieden. Daarom kunt u steeds rekenen op onze diepgaande financiële expertise, brede kennis van vele sectoren en ons internationale netwerk.

Bovendien hebben we met Diamond & Jewellery al de nodige kennis in huis om partnerships op lange termijn aan te gaan in de belangrijke diamantsector. Daarnaast reikt onze Private Banking-afdeling u oplossingen aan voor al uw particuliere bankzaken, waarbij u profiteert van onze toonaangevende positie als Private Banker op internationaal vlak. En ook onze andere lokale en internationale afdelingen helpen u graag bij al uw bankzaken: Corporate Banking - Dutch Desk, MoneYou, ABN AMRO Clearing en Stater.

Historisch gegroeid

Terwijl onze Nederlandse roots 300 jaar teruggaan in de tijd, heeft ABN AMRO in België een recentere geschiedenis. In 1937 richtte de Amsterdamsche Bank een filiaal op in Antwerpen voor de diamantindustrie. Dit filiaal werd in 1972 omgedoopt tot Amro Bank, in 1984 tot ABN en in 1991 tot ABN AMRO als gevolg van de fusie tussen ABN en Amro. ABN AMRO beschouwde Antwerpen van meet af aan als thuisbasis. Het eerste Brusselse filiaal volgde in 1973. Behalve het hoofdkantoor in Berchem beschikt ABN AMRO België vandaag over kantoren in Antwerpen, in Brussel, in Hasselt, in Kortrijk en Sint-Martens-Latem.

In 2008 verwierf de Nederlandse staat de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO Holding N.V. en van Fortis Bank Nederland. In 2010 fuseerden ABN AMRO en Fortis Bank Nederland, waaruit het huidige ABN AMRO ontstond. ABN AMRO België is samen met zijn filialen en dochterondernemingen een 100% dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een waarde die steeds belangrijker wordt voor u, en voor onze maatschappij. Omdat ABN AMRO er steeds naar streeft een toonaangevende bank te zijn, integreren wij duurzaamheid in onze strategie en bedrijfsprocessen, en nemen we de maatschappij als vertrekpunt voor alles wat we doen.