Kunst & Cultuur

cultuur museum

ABN AMRO heeft een lange traditie in het ondersteunen van nnst en cultuur. Al van bij onze oprichting zijn wij actief op het vlak van cultuurmecenaat. Er bestaan immers heel wat parallellen tussen bankieren en het vakmanschap in de kunsten.

Kunst en cultuur zijn onmisbaar in een samenleving; ze maken er integraal deel van uit en zijn een weergave van onze identiteit als maatschappij. Het steunen van jonge kunstenaars en hun projecten, ook dat is de taak van een duurzame en moderne bank. Samen met een gereputeerde partner als BOZAR kunnen we mooie projecten realiseren met een breed maatschappelijk draagvlak. Bij ABN AMRO België kozen we er doelbewust voor om hedendaagse fotografie op de voorgrond te plaatsen. 

Bij Amaj – Jong Symfonisch draait alles rond musicerende jongeren die sámen muziek maken. Deze muziek-educatieve organisatie biedt kinderen en jongeren de kans om zich door samenspel muzikaal te ontplooien, hun spelplezier te vergroten en de rijke symfonische traditie te ontdekken en te interpreteren. ABN AMRO biedt deze musicerende jongeren een podium om hun talent te tonen; we faciliteren bijvoorbeeld optredens tijdens onze events.